64-Feet

www.64-feet.be

Het duo 64-Feet is in 2009 ontstaan bij uitnodiging voor een duo-concert op het befaamd historisch orgel te "Torre de Juan Abad" in Spanje. Vierhandig repertoire voor het orgel is nauwelijks te vinden, en zij geven de opdracht aan Ann Eysermans voor een creatie, wat resulteert in "7 little pieces for 2 organists".
De combinatie van hedendaagse muziek op historische orgels levert dan ook bijzondere effecten.


Met de intrede van het orgel in de Middeleeuwen, biedt geen instrument zoveel mogelijkheden in de verscheidenheid van klankkleuren als het orgel. Een echte synthesizer avant la lettre! Echter, het orgel heeft nog steeds zijn plaats niet gevonden in de hedendaagse muziekwereld.
Het duo 64-Feet probeert hier verandering in te brengen door een verrassende programmatie te brengen met oude en nieuwe muziek, en waar het gebruik van nieuwe technologie, live-electronics, synthesizer en elektronische orgels niet geschuwd wordt. Het zorgt voor een logische evolutie van de orgelbouw en biedt aan het orgel de plaats dat het verdient in onze hedendaagse wereld. 64-Feet is ensemble in residence bij "champ d'action"; een productiehuis en studio voor actuele muziek.


In 2013 neemt 64-Feet deel aan de auditie van Prospekta voor de 'Cultuurmarkt van Vlaanderen'. Als laureaat van deze auditie maakt 64-Feet een demo-opname in juli 2013, op het prachtige Bremser-orgel in de kapel "Elzenveld", te Antwerpen. Een maand later zijn ze geprogrammeerd voor een recital in de Sint-Pauluskerk van Antwerpen, ook in het kader van de 'Cultuurmarkt van Vlaanderen.'

In mei 2014 is 64-Feet te gast op het "Happy New-festival" van het festival van Vlaanderen te Kortrijk.


In de zomer van 2014 neemt 64-Feet een eerste cd op op het prachtige Robustelly-orgel te Langdorp. "Miniatures" is een bijzondere opname binnen het orgelrepertoire. Vroege muziek, hedendaagse muziek, grafische partituren...; miniaturen uitgevoerd op het orgel in combinatie met synthesizer, melodica, pandeiro en stem.


64-Feet wordt met haar demo-opname en cd opname diverse keren opgenomen in de programmatie van het programma "Late Night Lab" met Bart Vanhoudt en Gerrit Valckenaers op radio Klara. 

In het jaar 2015 concerteren ze in Spanje en in het Orgelpark te Amsterdam.
In het jaar 2016 concerteren ze in Zwitserland en in het Internationaal Orgelfestival te Koksijde.

www.64-feet.be